Acne, finnar och rosacea behandlingar - kemisk peeling, Dermapen micro needling och IPL

Acne (finnar) är vanligt hos framförallt ungdomar men även hos vuxna. Vi behandlar acne med hjälp av Kemiska peeler, Micro needling (Dermapen), Medicinska ansiktsbehandlingar och Medicinsk hudvård hemma.

Acne beror på en kombination av överproduktion av talg i talgkörtlarna och tilltäppta porer som då bildar en talgpropp, det gör att syre inte kan komma ner som det ska i talgkörteln. Detta leder till en gynnsam miljö för acne vulgaris (acne bakterien), vilket kan ge upphov till så kallade acne eller finnar och vita pormaskar (whiteheads). Acne finns oftast där talgkörtlarna är som störst, det vill säga i ansiktet eller på bröst, axlar och på ryggen. Det går oftast över efter puberteten eller några år efter. I vissa fall fortsätter det även i vuxen ålder. Acne är ofta ärftligt betingat men det kan också vara hormonellt.

Rosacea är en hudsjukdom som sitter i ansiktets centrala delar, såsom pannan, kinderna och hakan. Man får ytliga blodkärl, rodnader, knottror och varblåsor. Den drabbar oftast människor med känslig och ljus hy. Rosacea börjar vanligt vis efter 30 års åldern och är en kronisk inflammatorisk sjukdom. Den kan ibland felaktigt kallas för vuxenakne eftersom symtomen kan vara liknande. Man kan behandla rosacea med IPL då man får hjälp med rodnaden samt de ytliga kärlen som du håller rosacean mer i schack. Även micro needling har positiva resultat på rosacea. Det är också de enda två behandlingarna men kan arbeta med på en rosacea hud mot stora porer, linjer och rynkor. 

Kemisk peeling - som ett samlingsnamn av balanserade aha-syror som läggs på huden för att ge en peelande effekt på hudytan och lösa upp talgpropparna. De är små molekyler som kan penetrera djupt ner i huden och arbeta aktivt på att balansera upp överproduktionen av talg i talgkörteln så att den blir normal. Detta gör också att porerna på sikt blir mindre. Vilket leder till mindre benägenhet till acne. Vi har många års erfarenhet av kemisk peeling. Vi arbetar med aha-syror i olika styrkor beroende på behov. Ofta kombineras aha-syran med mjölksyra och salicylsyra som också har en fettlösande och inflammationsdämpande egenskap.

 

Dermapen micro needling - är en behandling där man med hjälp av 12 sterila engångsnålar som penetrerar huden 1300 ggr/sekund. Detta gör att syre kommer ner i talgkörtlarna och att man ”tvingar” huden till en läkningsprocess. När syre kommer ner i talgkörteln så skapar man en ogynnsam miljö för acnebakterien och den dör. Läkningsprocessen balanserar också upp talgproduktionen och förminskar porerna. Vilket leder till mindre benägenhet till acne, finnar och pormaskar. 

 

Medicinsk ansiktsbehandling - Här arbetar vi med kemisk peeling för att få bort döda hudceller och lösa upp talgproppar. Vi tar bort så mycket som möjligt av de tilltäppta porerna så att syre kommer ner och minskar då risken att acne utvecklas.

 

Medicinsk hudvård - Vi arbetar med världsledande märken inom kemisk peel och medicinsk hudvård. Det amerikanska märket Eneomey (tidigare mene&moy) och det franska märket Dermaceutic. Med hudvårdsprodukter specifikt anpassade för just din hudtyp, som du arbetar med själv hemma för att uppnå dina önskemål snabbare och effektivare.

 

IPL - för att bleka rodnad, ytliga kärl och/eller pigmentering där utslagen (acnen) har varit.

Man kan se en rodnad och svullnad och i sällsynta fall får man små blåmärken som kan behöva sminkas över.  Du får inte röra området eller ha på någon produkt på 6 timmar. Du ska inte arbeta med hemmavårds produkter som innehåller aha-syror på området på 4 dagar. Du får inte sola, bada eller träna på 24 timmar. Vid avvikelser eller funderingar, tveka inte på att höra av dig. Vi finns här dig!

Du skall inte ha någon infektion i kroppen när du kommer för din behandling. Huden i det området som skall behandlas skall vara hel och får inte vara uppretad. Har du några sjukdomar eller tar någon medicin, vänligen meddela det innan eller i samband med din bokning. Lika gäller vid om du är gravid eller ammar. För att minimera risken för eventuella blåmärken eller brännmärken rekommenderar vi att du undviker läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra (Treo och Magnecyl), NSAID- preparat (Ipren). Undvik även kosttillskott såsom Omega 3,6 och E-vitamin ca 14 dagar före behandling.

Prislista Acnebehandlingar

BehandlingMer infoPris
Kemisk peel fr.

 750:- 

Dermapen micro needling fr.   900:-
Medicinsk ansiktsbehandling fr. 1295:-
Ipl skin reuvination fr.   450:-

Boka din behandling online!

Välkommen att boka din tid med vår internetbokning