Botox mot rynkor, överdriven svettning, tandgnissling och spänningshuvudvärk.

Botox är en muskelavslappnande behandling mot rynkor och fina linjer - även känt som botulinumtoxin typ A. Rynkor uppstår när huden åldras och förlorar sin volym och elasticitet. Rynkor uppstår också när du använder mimiska muskler som när du kisar mot solen, funderar eller skrattar. Medicinsk botox används även för behandling av Hyperhidros, överdriven svettning, tandgnissling, spänningshuvudvärk och migrän. Vi har arbetat med Vistabell, Azzalure och jobbar nu främs med Bocouture som eftersom det faktum att det har mindre protein betyder att det teoretiskt sett är mindre benäget att ge en reaktion (osannolikt och ovanligt med alla preparat), vi är glada att använda en annan förberedelse hos patienterna begäran dock.

Botox är ett muskelavslappande läkemedel som innehåller Botulinumtoxin A, det har utvecklats från ett protein som produceras av bakterien Clostridium botulinum. I mycket utspädd dos kan läkemedlet sprutas in i utvalda små ansiktsmuskler för att släta ut rynkor och linjer. Botulinomtoxin (typ A) injekteras och blockerar den nervsignal som gör att en muskel dras samman. Resultatet är att linjer och rynkor, som skapats på grund av ansiktsrörelser, mjukas upp och blir mindre synliga. Botox är både säkert och effektivt och de doser som används sprider sig inte i kroppen. Injektionen läggs med en tunn nål och ger sällan mycket obehag Dock kan små blåmärken uppstå någon dag efter behandling men de försvinner på några dagar och de går oftast att sminka över. Effekten kommer inom 1-10 dagar och sitter i 3-6 månader och de flesta går ungefär var 4:e månad och gör behandling. I ansiktet arbetar vi med små doser som försvagar muskeln för att släta ut rynkan men att vi ändå kan behålla mimik i ansiktet.

Det är en av de vanligaste medicinska estetiska behandlingar i världen. Botox kan användas för att behandla rynkor i ansiktet som orsakas av ansiktets mimiska muskler, t.ex. mellan ögonbrynen (argrynkan), i pannan, runt ögon (kråksparkar), göra ett litet ögonbrynslyft, runt mun (pussrynkor) och neråtgående mungipor. Kan även användas mot näsrynkor, apelsinhaka samt för att lyfta överläppskonturen för att ge en sensuell mun. Botox kan även injekteras för rynkor på dekolletaget, mjuka upp käklinjen och för strama stråk på halsen sk platysmal bands (de lodräta ”band” som syns på halsen när man drar ner mungiporna och spänner). Platysmal bands är bra att injektera även i förebyggande syfte. Man kan också använda botox för att behandla olika typer av asymmetrier i ansiktet. Botox användas också medicinskt för att för att behandla överdriven svettning (hyperhidros), migrän, spänningshuvudvärk, överaktiv käkmuskulatur (tandgnissling) och muskelspasmer.

Man kan se en rodnad och svullnad och i sällsynta fall får man små blåmärken som kan behöva sminkas över. Du får inte röra området eller ha på någon produkt på 6 timmar. Du ska inte arbeta med hemmavårds produkter som innehåller aha-syror på området på 4 dagar. Du får inte sola, bada eller träna på 24 timmar. Du ska helst sova på rygg de första 48 timmarna så produkten hinner sätta sig. Du ska inte göra övningar där du har huvudet upp och ner. Vid avvikelser eller funderingar, tveka inte på att höra av dig. Vi finns här dig!

Du skall inte ha någon infektion i kroppen när du kommer för din behandling. Huden i det området som skall behandlas skall vara hel och får inte vara uppretad. Har du några sjukdomar eller tar någon medicin, vänligen meddela det innan eller i samband med din bokning. Lika gäller vid om du är gravid eller ammar. För att minimera risken för eventuella blåmärken vid injektionsstället rekommenderar vi att du undviker läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra (Treo och Magnecyl), NSAID- preparat (Ipren). Undvik även kosttillskott såsom Omega 3,6 och E-vitamin ca 14 dagar före behandling. 

 

Kontakta oss eller boka in en konsultation för att lägga upp ett program för din hud.

Prislista Botox

BehandlingMer infoPris
Botox 1 område 2.000:- 
Botox 2 områden 3.000:-
Botox 3 områden 3.700:-
Botox 4 områden 4.300:-
Medicinsk botox fr 4.500:-

Boka din behandling online!

Välkommen att boka din tid med vår internetbokning