Permanent hårborttagning

Hårborttagning med diod-laser är den senaste tekniken inom hårborttagning och är en effektiv, snabb och säker metod för att uppnå ett permanent resultat.

Det fungerar genom att laserljuset passerar genom huden och värmer upp pigment i håret. Detta fungerar därmed endast på hår med pigment, för ljusa hår läs under fliken diatermi. Värmen sprider sig därefter från håret ned till hårrötterna som värms upp till ca 70° Celsius och dör. Temperaturen i hårrötterna bestäms av laserljusets dos. För att uppnå ett optimalt resultat med minsta möjliga risk för biverkningar är det viktigt att anpassa dosen till hud- och hårfärgen. I jämförelse med andra hårborttagningsmetoder är risken för hudskada mycket liten, bland annat för att diod-laserns inbyggda kylsystem kyler ned huden under behandlingen.

 

Man brukar räkna med 4-8 behandlingar för att uppnå optimal effekt. Anledningen till detta är att lasern bara kommer åt de aktiva hårsäckarna. Vilande hårsäckar saknar pigment och upphettas därför inte av laserpulserna. Hårborttagningen kan ta allt mellan några minuter till timmar beroende på vilka kroppsområden som behandlas.

 

De flesta kunder upplever laserpulserna som smärtfria, varma stick. Det inbyggda kylsystemet lindrar behandlingen. Vid behov kan du på vissa känsligare hudområden förbehandlas med bedövningssalva (Emla eller Tapin). Det bör passera 4-8 veckor mellan behandlingarna eftersom man måste vänta tills de vilande hårsäckarna blir aktiva igen. En del kunder kan uppleva att det efter några behandlingar ser ut som om de plötsligt fått mer hår. Förklaringen är att kvarvarande vilande hårsäckarna “aktiveras” av lasern snabbare än de skulle ha gjort utan behandling. Detta är faktiskt något positivt – då får vi enklare får bort dessa “nyaktiverade” hårsäckar vid nästa behandling!

Mellan 6-8 behandlingar är normalt, det är olika från person till person. Hår är väldigt komplext och man har hårväxtfaser att ta hänsyn till. Man går ca var 4:e vecka när man behandlar aniskite och ca var 8:e när man behandlar kroppen.

Efter behandlingen får patienten normalt en viss hudrodnad och en liten svullnad. I vissa fall ses enstaka vattenblåsor som försvinner spontant inom 48 timmar. För att minimera risken för pigmentförändringar på huden efter laserbehandling är det viktigt att skydda behandlade kroppsdelar från solen. Detta gäller framför allt de 4-8 första veckorna efter behandling.

För att uppnå bästa möjliga resultat finns det några direktiv som du bör följa inför och efter en laserbehandling:

 

  • Du bör avstå från att sola 4-8 veckor före samt efter behandling. Brun hud reducerar effekten av behandlingen och ökar risken för pigmentförändringar (pigmentförändringar efter behandling är dock mycket ovanligt och ses bara hos mindre än 1 % av våra patienter).
  • Håret ska rakas dagen före eller samma dag som behandlingen sker.
  • Vaxa, plocka eller blek ej håren fyra veckor före samt efter behandling. Lasern verkar nämligen endast på hårsäckar som innehåller hår.
  • Har du några sjukdomar eller tar någon medicin, vänligen meddela det innan eller i samband med din bokning. Lika gäller vid om du är gravid eller ammar.
  • För att minimera risken för eventuella bränskador rekommenderar vi att du undviker läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra (Treo och Magnecyl), NSAID- preparat (Ipren).

 

Kontakta oss eller boka in en konsultation för att lägga upp ett program för din hud.

Prislista IPL för hårborttagning

Behandling Pris
Överläpp     650:- 
Haka, pulisonger     750:-
Överläpp & haka / Haka & hals / Haka & polisong / Kinder   1.000:-
Hela ansiktet   1.650:-
Händer eller fötter     650:-
Armar   1.700:-
Underarmar   1.200:-
Armhålor     750:-
Hela ben inkl bikini 300:- extra för brasiliansk   4.500:-
Lår   2.550:-
Underben   2.250:-
Bikinilinje   1.200:-
Brasiliansk (ej män)   1.500:-
Hel rygg    3.900:-
Axlar & skuldror   1.700:-
Nacke     750:-
Bröst   2.000:-
Bröst & mage   3.000:-
Magsträng / Bröstvårtor  

  750:-

Finns alltid paketpris på just ditt paket. Kontakta oss för prisuppgift.    

Boka din behandling online!

Välkommen att boka din tid med vår internetbokning