IPL pigmentfläckar

Borttagning av pigmentfläckar med Skin Rejuvination.

Det finns flera orsaker och olika typer av pigmentfläckar. I huden finns celler som vi kallar för pigmentceller. Dessa celler ska normalt avge jämnt med pigment till hudytan, t.ex. när solens strålar träffar huden. Ibland får vi fläckar som man kan se "smutsig" ut av, ibland på överläppshuden, ofta i panna och på övre delen av kinderna. Ofta uppstår dom under graviditet när kroppen genomgår en hormonförändring, ibland innehåller p-piller substanser som gör att UV-ljus (sol) gör hudens pigment mer känsligt. En annan pigmentförändring är de vi i dagligt tal kallar ålderspigmenteringar, det är ofta ärftligt, och syns som väl avgränsade mörka eller ljusbruna fläckar på kinder, tinning, panna eller handryggar. Hormonella pigmenteringar är bättre att bleka bort med kemisk peeling. Solskador lyckas vi oftast med ELOS reducera fläckarna med 70-100%.

Ljusbruna fläckar är inga problem för ELOS. Pigmentet värms upp till ca 70 grader Celsius vilket gör att det smulas sönder i huden. Efter några minuter mörknar pigmentet. Under de efterföljande dagarna så ramlar pigmentet av och ny fräsch hud framträder. När har pigmentet ramlat av helt och en lätt rosa hud har framträtt. Under de efterföljande veckorna bör man ej exponera huden för sol. Efter ca en månad har huden återfått sitt naturliga skydd och ser mycket fin ut.

Det kan man tyvärr inte svara på innan behandling är igång, generellt kan man säga att ju längre pigmentfläckarna har funnits, ju längre tid tar det. En annan orsak är hur djupt de sitter i huden och hur man väljer att ta bort dom men oftast ser man resultat efter en behandling. Om pigmentfläckarna suttit där under flera år kan det behövas 2 - 4 behandlingar.

Fläckar orsakade av sol tas bort mycket effektivt med ELOS IPL och Dermapen Cryo. Vid hormonella fläckar rekommenderas kemisk peeling.

 

 

Med Elos IPL snärtar till mot huden och en värmekänsla kan uppkomma.

Med Dermapen Cryo känns det som ett stick (som med en penna) när frysningen pågår. Några minuter efter behandlingen kan en brännande, stickande känsla kvarstå. I vissa fall bildas även vattenblåsa vilket lägger sig efter några timmar upp till någon dag.

Med kemisk peeling kan det kännas att det sticker/ pirrar/ eller en mer brännande känsla medans peelen ligger på huden, men efter man har neutraliserat syran så avtar den brännande känslan helt.

Man kan se en rodnad och svullnad. Du ska inte arbeta med hemmavårds produkter som innehåller aha-syror på området på 4 dagar. Du får inte bada eller träna på 24 timmar. Du får inte sola på tre veckor. Vid avvikelser eller funderingar, tveka inte på att höra av dig. Vi finns här dig!

Du skall inte ha någon infektion i kroppen när du kommer för din behandling. Huden i det området som skall behandlas skall vara hel och får inte vara uppretad. Har du några sjukdomar eller tar någon medicin, vänligen meddela det innan eller i samband med din bokning. Lika gäller vid om du är gravid eller ammar. För att minimera risken för eventuella brännmärken rekommenderar vi att du undviker läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra (Treo och Magnecyl), NSAID- preparat (Ipren). Du får inte sola på tre veckor innan behandling.

 

Kontakta oss eller boka in en konsultation för att lägga upp ett program för din hud.

Prislista Priser.

Behandling Pris
Enstaka kärl eller pigmentfläck     450:- 
Kinder / Panna     990:-
Haka     600:-
Kinder & haka   1.300:-
Hela ansiktet   1.990:-

Boka din behandling online!

Välkommen att boka din tid med vår internetbokning