Ärr och acneärr - Kemisk peeling, mirconeedling, fillers och IPL

Ärr och acneärr kan vara störande och missprydande. Man kan tyvärr aldrig få bort de helt men man kan göra dem väldigt mycket mindre synliga.

Ärr uppstår när huden skadas av olika skäl och särskilt om de djupare hudlagren skadas. Orsaken att man får ärrvävnad är att huden inte läker med nya hudceller utan med bindvävsceller, så kallad ärrvävnad. De orsakas exempelvis  av en inflamation (t.ex acne), en operation eller en olycka. Man kan aldrig ta bort ett ärr helt och hållet, utan bara göra ärret jämnare, plattare och mindre syndligt. Man delar in ärr i olika typer av ärr och hur ärren ser ut under tiden och efter läkningsprocessen. 

 

  • Aktiva ärr: ärret befinner sig i en pågående läkningsprocess och ser oftast lite rött och upphöjt, medan helt läkta ärr är vita eller brunlila. 
  • Äldre ärr: kännertecknas oftast som vita eller brunlila.
  • Hypertrofiska ärr: är upphjöda, ofta röda, tjocka och kan klia, men är begränsande till själva sårytan. Dessa ärr beror av en överproduktion av vävnad och bildas vanligen inom några veckor efter att skadan uppstod.
  • Keloidärr: är tjock och oregelbunden i formen och som sträcker sig utanför sårytan.

Aktiva ärr behandlas så fort som möjligt när skorporna låsnat för bästa resultat. Med hjälp av microneedling, IPL eller carboxy terapi. 

 

Äldre ärr är såklart svårast. Man kan dock förfina ärren så de blir mindre famträdande. Man får oftast arbeta hårdare för att nå de bästa resultaten. Men med hjälp av microneedling, kemisk peel eller carboxy terapi kan man lyckas bra. 

 

Keloida och hypertrofiska ärr kan blir finare med hjälp av microneedling och carboxy terapi. Mindre keloida och hypertofiska ärr kan även, under kortisonbehandling, tas bort med kirurig i lokalbedövning.

 

Acneärr är vanligt efter att man haft kraftig acne. De är särskilt besvärande i ansiktet men kan också ses på ryggen och på bröstet. Acneärr kan vara olika djupa men ofta kan ärren vara lika djupa som huden är tjock. Det är viktigt att veta att man aldrig kan ta bort ärren helt, men man kan göra det mindre synligt!

 

Vi behandlar acneärr med

  • Dermapen microneedling
  • Kemisk peeling  TCA
  • IPL
  • Fillers, Resylane

För att veta vilken behandling som passar just din hud, rekommenderar vi dig att boka en konsutation först, där vi ser och lägger upp en behandlingsplan tillsammans, för få det bästa resultatet som är möjligt.

Prislista Ärr och acneärr

BehandlingMer infoPris
Restylane fr 2.200:- 
IPL fr    450:-
Kemisk peel fr    500:-
Microneedling fr    900:-
Carboxy terapi fr 1.200:-

Boka din behandling online!

Välkommen att boka din tid med vår internetbokning