Diatermi epilering - permanent hårborttagning av ljusa hår, godartade hudförändringar och kärl.

Diatermi betyder "genom värme" och är en behandling som bränner vävnad med hjälp av elström. Ström leds ner i vävnaden genom en tunn fin steril nål som som sitter i ett litet instrument som liknar en penna. Behandlingen kan bland annat användas för att ta bort kraftig hårväxt som inte går att få bort med IPL eller laser. Diatermi används också för att ta bort vissa hudförändringar, som hudflikar (fibrom) samt att få bort fina små blodkärl och för att stoppa blödningar vid operationer.

Behandlingen mot hudflikar och små kärl tar några minuter. Under några sekunder håller behandlaren instrumentet mot behandlingsområdet, så att blodkärlet drar ihop sig. Det kan vara obehagligt och vissa tycker att det gör ont men det är snabbt övergående.

 

På samma sätt stoppas ett blödande blodkärl vid en operation. Detta är en väl beprövad metod med mycket få risker och komplikationer.

 

När man behandlar hår arbetar man ner i hårfollikeln för att få bort blodkärlet som förser håret med närning, när det är borta dör hårroten och follikeln kollapsar.

Till skillnad från IPL och laser fungerar denna metod även på ljusa fjun och gråa hårda strån. Hela behandlingen kan ta lång tid beroende på mängden hår och kan därför göra ont. Om du vill kan du få lokalbedövning med salva

Du kan vara lite öm och man kan se en rodnad en stund direkt efter behandlingen.

 

Ibland kan det bli en infektion i huden, särskilt om hår tas bort. Du bör därför hålla rent och inte röra det område som har behandlats. Du får inte sola området på en vecka efter behandlingen.

Prislista Diatermi

BehandlingMer infoPris
Diatermi hår 5 minuter 355:- 
Diatermi hår  10 minuter  455:-
Diatermi hår  15 minuter  555:-
Diatermi hår  5 miuter extra 100:-
Diatermi hudförändringar 1-4 st 450:-
Diatermi hudförändringar 5-9 st 550:-

Boka din behandling online!

Välkommen att boka din tid med vår internetbokning