Födelsemärken (leverfläckar), pigmentfläckar, hudflikar (fibrom), fettknutor och bindvävsknutor - Diatermi, IPL och DP kryo.

Födelsemärken (leverfläckar), pigmentfläckar, hudflikar (fibrom), fettknutor och bindvävsknutor behandlar vi med diatermi, kryobehandling, IPL och kirurgi.

Oftast när man pratar om födelsemärken så menar vi leverfläckar. Det finns en mängd olika typer av så kallade leverfläckar och dessa är väldigt vanligt förekommande och de flesta är helt ofarliga. Vissa hudförändringar/ födelsemärken har man med sig sedan födseln medan andra blir tydligare ju äldre man blir. Det finns olika faktorer som bidrar till att det bildas födelsemärken och andra hudförändringar som bland annat sol, ålder och ärftliga anlag. Eftersom det finns så mycket olika typer av hudförändringar behöver man först besöka läkare för att få en korrekt bedömning innan borttagning av födelsemärket sker. Vi på Harmónia Medical Spa har en mycket duktig och erfaren läkare/ plastikkirurg för att göra en korrekt bedömning om du önskar, annars bör du besöka din närmaste Vårdcentral för att få en bedömning.

 

Vilka födelsemärken kan vi ta bort på Harmónia Medical Spa?

 

Agniom/spider/cerryspot. Körsbärsangiom är klarröda, cirkelformade och små. De kan vara släta eller upphöjda. De vanligaste områdena att drabbas är bålen, armarna och axlarna. De är små, från storlek av ett knappnålshuvud upp till ca 6 mm i diameter. Om du kliar, gnider eller skär i ditt angiom kan det börja blöda.

Spindelvävsangiom (nevus araneus) är små fläckar med en röd prick i mitten. Rödaktiga kärl sträcker sig ut från mitten. De spindelvävsformade kärlen kan vara röda, blåa eller lila till färgen. Det är mest sannolikt att de uppträder i ansiktet, på halsen eller bröstet. De försvinner ofta när du utsätter dem för tryck, men återkommer när trycket lättar. Dessa tas bort med diatermi, IPL eller kryobehandling.

 

Atherom är benämningen på en tilltäppt talgkörtel som ofta kan växa sig ganska stor, särskilt på kroppen. Om man klämmer på den tömmer sig ett illaluktande talginnehåll, men atheromet fylls snabbt på igen. Behandlingen är kirurgi där man tar bort själva utförsgången för talgkörteln och hela talgkörtelns kapsel. Ingreppet sker i lokalbedövning och man får ett litet diskret ärr.

 

Fibrom/skintags som sticker ut på huden, oftast på halsen och i ansiktet, oftast hudfärgade och är helt ofarliga. Dessa tas bort med diatermi eller kryobehandling.

 

Födelsemärken (leverfläckar) som är godartade, slät eller koncentration av pigmentceller, (ej kliar, ändrar ej form, blöder inte) kan vi ta bort med IPL, diatermi eller kryobehandling. Födelsemärken som står ut och kanske har hår i sig, behandlingen är kryobehandling eller kirurgi där man tar bort födelsmärket. Vid kirurgi sker ingreppet i lokalbedövning och man får något syngn som tas bort efter en vecka. Kan lämna ett litet diskret ärr.

 

Lentigo eller åldersfläckar uppträder på områden som genom åren blivit utsatta för sol oftast i ansiktet och på handryggarna. Vi behandlar dessa med kryo eller TCA-peel. Fläckarna mörknar och det bildas en tunn hinna som släpper inom en vecka vid behandling i ansiktet, på kroppen kan det ta upp till två veckor.

 

Milier är små millimeterstora vita knottror under huden som består av instängd talg eller keratin. Dessa bör tas bort med diatermi eller annan steril metod, och man skall inte försöka ta bort dem själv, utan låt en hudterapeut göra detta åt dig. Milier är vanligt runt ögonen och i pannan.

 

Seborroiska keratoser är gråbruna hudförändringar som kommer med åldern. De har ofta en lite fet yta och ser påklistrade ut på huden. De kan tas bort med kryobehandling eller skrapning med skarp kyrett och oftast finns en intakt hudyta inunder så att man inte får några ärr. Seborroiska keratoser är godartade.

 

Vårta/virusvårta Fotvårtor är något upphöjda, har en hård kant och är lite mjukare i mitten. Fotvårta gör ont om man trycker ihop från sidorna på vårtan. Ibland syns små svarta prickar i vårtan. Handvårtor är något mer utstående än fotvårtor och kan se ut som pyttesmå blomkålshuvuden. Vi behanldlar dessa med kryobehandling.

 

Xantelasma är gulaktiga inlagringar av kolesterol under och över ögonen. Ett förhöjt kolesterolvärde i blodet kan vara en bakomliggande orsak. Stora xantelasma kan behöva opereras, små xantelasma kan tas bort med kryobehandling.

 

Örsnibbar kan man opereras om hålen blivit förstora och samma gäller ärr efter piercing, man skär då bort hålet och syr försiktigt ihop huden. Ibland kan det vara tillräckligt med att behandla med filler, Restylane.

Man kan se en rodnad och svullnad och i sällsynta fall får man små blåmärken som kan behöva sminkas över.  Du får inte röra området eller ha på någon produkt på 6 timmar. Du ska inte arbeta med hemmavårds produkter som innehåller aha-syror på området på 4 dagar. Du får inte sola på 2-3 veckor beroende på ingrepp, bada eller träna på 24 timmar. Vid avvikelser eller funderingar, tveka inte på att höra av dig. Vi finns här dig!

Du skall inte ha någon infektion i kroppen när du kommer för din behandling. Huden i det området som skall behandlas skall vara hel och får inte vara uppretad. Har du några sjukdomar eller tar någon medicin, vänligen meddela det innan eller i samband med din bokning. Lika gäller vid om du är gravid eller ammar. För att minimera risken för eventuella blåmärken vid behandlingtillfället rekommenderar vi att du undviker läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra (Treo och Magnecyl), NSAID- preparat (Ipren). Undvik även kosttillskott såsom Omega 3,6 och E-vitamin ca 14 dagar före behandling.

 

Kontakta oss eller boka in en konsultation för att lägga upp ett program för din hud.

Prislista Borttagning av olika typer av födelsemärken, pigmentfläckar, hudflikar (fibrom), fettknutor och bindvävsknutor

BehandlingMer infoPris
Diatermi fr.    450:- 
Ipl fr.    450:-
Kryobehandling fr.    400:-
Kirurgi fr. 3.000:-
TCA fläck fr. 300:-

Boka din behandling online!

Välkommen att boka din tid med vår internetbokning