Kemisk peeling - för rynkor, pigmenteringar, acne och stora porer

Kemisk peeling för hudbehandling, hudförbättring, hudföryngring, acne och pigmenteringar. Kemisk peeling är ett samlingsnamn för olika behandlingar där man lägger aktiva ämnen på huden, ofta syror av olika slag, för att förbättra och föryngra huden. Utvecklingen har gått framåt inom kemisk peeling och man har idag vetenskapliga kunskaper om vilka ämnen som bör användas och deras effekter.

Glykolsyra har en keratolytisk effekt, vilket innebär att den löser upp det protein som hudcellerna är uppbyggda av. När vi skalar av de döda hudcellerna så sätter vi fart på celldelningen i yttre hudskiktet, epidermis. Dessutom stimulerar vi det djupare hudskiktet dermis så att mängden kollagen, elastin och hyaluronsyra ökar. Detta leder till en hy med ökad spänst, glans och lyster. Glykolsyran möjliggör för antioxidanterna i den medicinska hudvården att penetrera ner i dermis där de kan göra stor nytta. När det kommer till kemiska peeler ska man inte bara tänka på syrans procenthalt, syrans styrka avgörs också av vilket pH den har och dess sammansättning av syror. Fråga gärna, vi har många års erfarenhet av kemiska peeler.


Milda kemiska peeler används för allmän uppfräschning av huden, djuprening, mild acne, för mer lyster, minska porer och fina linjer.

 

Medelstarka peeler passar för mer åldrad och rynkig hud. Vi har också olika peeler för att behandla pigmenteringar och för oljig hud eller inflammerad acne. De starkaste peelerna har en klart föryngrande och utslätande effekt, kan också minska ärr och acneärr.

 

Våra peeler från Dermaceutic är Mask 15, Mask peel, Milk peel, Cosmopeel och Mela peel.

 

Våra peeler från Eneomoy är Glycolic mask, Glycolic gel, Lightening peel, Facial peel, Alfabeta Complex, Yellow peel och TCA Chelated peel.

 

Vi på Harmónia har lång erfarenhet och kompitens inom kemisk peeling. Vi börjar med att titta på huden (av sminkad) för att sen tillsamans med dig diskutera vilken kemisk peeling som lämpar sig bäst för just din hud och önskemål. Vi går också igenom medicinsk hudvård, för hemmabruk, som man bör kombinera med för bästa resultat och hållbarhet.

 

Hudvårdsprodukterna för hemmabruk verkar genom att förbereda, reparera, optimera och förlänga resultatet av kemisk peeling. Cellaktiviteten stimuleras och man ökar hudens elasticitet, eliminerar åldersfläckar, förbättrar hudens textur, ökar lyster och glans och reducerar fina linjer. Produkterna inom medicinsk hudvård finns för alla användningsområden: dag- och nattkrämer för alla hudtyper, solkrämer, rengöringskrämer, ögonkrämer, ögonserum och kroppslotion.

Milda kemiska peeler 

Glycolic mask 10 % från Eneomey, en aha-syrapeel med 10% glykolsyra för allmän uppfräschning av huden. Djuprenande av en känslig hud peeler starter, ger huden spänst och lyster.

 

Glycolic mask 25%  från Eneomey, en aha-syrapeel med 25% glykolsyra för allmän uppfräschning av huden. Djuprenande, föryngrande, motverkar acne, tar bort små hårfina rynkor och minskar porer samt ger huden spänst och lyster.

 

Glycolic gel 30% från Eneomey, en aha-syrapeel med 30% glykolsyra. Föryngrande för en mogen hud, motverkar solskador, förfinar acneärr, tar bort små hårfina rynkor och minskar porer samt ger huden spänst och lyster.

 

Glycolic mask 30% från Dermaceutic, en aha- och salicylsyrapeel med 30% glykolsyra och 8% slaicylsyra. Föryngrande för en mogen hud, motverkar solskador, förfinar acneärr, tar bort små hårfina rynkor och minskar porer samt ger huden spänst och lyster.

 

Medelstarka kemiska peeler 

Milk peel från Dermaceutic, en kemisk peel med 50% glykolsyra, 10% mjölksyra och 4% salicylsyra. Motverkar fina linjer, nedsatt elasticitet, acne. Ger pigmentutjämning, normalisering av talgproduktionen. Även som kemisk peeling för föryngring av kroppen.

 

Lightening peel från Eneomey, en aha-syrapeel med 50% glykolsyra. Motverkar hudåldrande och tar bor små rynkor, vidgade porer, matt och ojämn yta.

 

Alfabeta complex från Eneomey, en kemisk peel med 40% glykolsyra och 10% salicylsyra. Keratolytisk, mot acne och seborroisk hud för ansiktet och kroppen. 

 

Pigmentblekande kemiska peeler

Melasma och andra hormonella pigmentfläckar bör behandlas med kemisk peeling, eftersom IPL och laser kan förvärra melasma istället. Vid peeling behandlingen gör man huden mottaglig genom aha-syror och använder pigmentreglerande ämnen som phyticsyra och kojicsyra för att både bleka ner pigmentfläckarna och för att stabilisera pigmentbildningen i pigmentcellerna så att man förebygger framtida pigmentfläckar.

 

Lightening peel från Eneomey, innehåller pigmentreglerande kojicsyra, phyticsyra och busserole. För melasma görs i serie om 4 peeler. Kemisk peel som bleker ner hyperpigmenteringar efter solning och melasma, och förebygger nya fläckar. 

 

Yellow peel från Eneomey, en starkare pigmentreglerande kemisk peeling för melasma, utjämning av pigmentet, postinflammatorisk pigmentering och andra pigmentfläckar. Först Alfabeta-complex peel och sedan en pigmentblekande Yellow-peel cream på huden under minst 4 timmar, innehållande azelaicsyra, phyticsyra, retinolsyra, kojicsyra och c-vitamin. 

 

Mela peel från Derma ceutic, en starkare pigmentreglerande kemisk peeling för melasma, utjämning av pigmentet, postinflammatorisk pigmentering och andra pigmentfläckar. Först Alfabeta-complex peel och sedan en pigmentblekande Yellow-peel cream på huden under minst 4 timmar, innehållande azelaicsyra, phyticsyra, retinolsyra, kojicsyra och c-vitamin.

 

Starka kemiska peeler

Facial peel från Eneomey, en aha-syrapeel med 70% glykolsyra. Snabb, skonsam och effektiv hudföryngring för åldrad, oelastisk och slapp hud. Minskar rynkor, linjer och oregelbunden pigmentering, ger jämnare textur och hudton.

 

Cosmopeel från Dermaceutic, en kemisk peel med 15, 18 eller 20% TCA. Serie om 4 peeler för påtaglig hudföryngring, ansikte, hals och decolltage. För solskadad, åldrad eller ärrig hud. Smårynkor slätas och ärr slätas ut och hudens struktur förfinas. Pigmenteringar tas bort och man stimulerar kollagenbildningen.

 

TCA chelated peel från Eneomey, en kemisk peel med 30% chelerad TCA. Kraftigt hudföryngring och utslätning av rynkor, ärr och acneärr. Kemisk peel för kraftigt åldrad och solskadad hud och för hud med acneärr.

Man kan se en rodnad och svullnad. Du ska inte arbeta med hemmavårds produkter som innehåller aha-syror på området på 4-6 dagar. Du får inte sola, bada eller träna på 24 timmar. Vid avvikelser eller funderingar, tveka inte på att höra av dig. Vi finns här dig!

Du skall inte ha någon infektion i kroppen när du kommer för din behandling. Huden i det området som skall behandlas skall vara hel och får inte vara uppretad. Har du några sjukdomar eller tar någon medicin, vänligen meddela det innan eller i samband med din bokning. Lika gäller vid om du är gravid eller ammar. 

 

Kontakta oss eller boka in en konsultation för att lägga upp ett program för din hud.

Prislista Kemisk peeling

BehandlingMer infoPris
Glyciloc masque 10% Mild   650:- 
Glyciloc masque 25% Mild   795:-
Glyciloc gel 30% Mild   995:-
Glycolic mask 30% Mild   995:-
Milk peel Medel 1.295:-
Lightening peel Medel 1.500:-
Alfabeta complex Medel 1.500:-
Lightening peel Medel 1.500:-
Yellow peel Medel 1.500:-
Mela peel inkl 2 st hemma produkter Medel 3.500:-
Facial peel Stark 1.500:-
Cosmo peel Stark 2.500:-
TCA chelated peel Stark 2.500:-
4 behandlingar 10% på hela kuren    

Boka din behandling online!

Välkommen att boka din tid med vår internetbokning