Permanent Makeup - kosmetisk pigmentering och microblading 3D ögonbryn, eyeliners och läpplinje

Med en permanent makeup så kallad kosmetisk tatuering kan du förbättra eller förstärka ögonbryn, eyeliners och läpplinje. Det kan vara ett alternativ för de som är allergiska eller känsliga för kosmetika, framför allt för att fylla i ögonbryn och läppar. -Vi ser till att du känner dig vacker dygnet runt, oavsett vad som händer!

Permanent Makeup/ kosmetisk tatuering - micropigmentering innebär att vi gör ett implantat i huden med EU-godkända medicinska färger som inte innehåller några tungmetaller eller är allergiframkallande. Vid kosmetisk tatuering införs pigment i huden med hjälp av nål. Eftersom det yttersta hudlagret, epidermis, undergår ständiga förändringar i form av döda hudceller som ersätts av nya, så tatueras det sterila färgpigmentet både på det lagret men också på det underliggande lagret som heter dermis. Individer kan hantera det införta pigmentet på olika sätt. Man kan aldrig på förhand uppskatta hur en enskild individ kommer att reagera på en pigmentering och vilket slutresultat som uppnås. I regel brukar en kompletterande tatuering ge önskat slutresultat.

 

Pigmenten och materialen vi använder oss av går under internationella standarder och följer EU-rådets riktlinjer för mikropigmentering. 
Innehållförtäckning färg.

Alla behandlingar inleds med en konsultation där vi tillsammans går igenom dina förutsättningar och önskemål om färg och form. Ta gärna med dig en bild på hur du vill resultatet ska se ut. Det blir lättare för din specialist att se vad du exakt vill ha, men även för att du får en bild på hur det kommer att se ut. Sedan kommer specialisten med hjälp av sin erfarenhet och kunskap inom ansiktssymetri berätta för dig om dina förväntningar är realistiska samt om det önskade resultatet kommer passa just ditt ansikte. Först när du fått korrekt information samt ni båda är överens om resultatet och du känner dig trygg i ditt val kommer behandlingen att påbörjas. Behandlingen börjar med ett allergitest om du är osäker på en eventuell allergisk reaktion. Pigmenteringen utförs därefter och man får då den formen man kommit överens om med sin specialist. 


Individer kan hantera det införta pigmentet på olika sätt. Man kan aldrig på förhand uppskatta hur en enskild individ kommer att reagera på en pigmentering och vilket slutresultat som uppnås. I regel brukar en kompletterande tatuering ge önskat slutresultat. Ett mindre antal individer kan behöva upprepa pigmenteringen ytterligare, vissa kommer dock aldrig att uppnå det önskade slutresultatet trots ett flertal behandlingar.

Behandlingen är normalt inte smärtsam men vi kan ge viss form av bedövning om det behövs. Det vi använder då är Emla salva, som bör ligga på minst 30min innan behandlingen börjar.

En kosmetisk pigmentering(micropigmenterng) innebär att en EU- godkänd pigment tatueras in i huden. Färgen kommer aldrig att försvinna helt men reduceras när hudens cellförnyelse fortskrider. Vi rekomenderar en korrigerande behandling efter första ingreppet, är för att bibehålla ett perfekt resultat.Behandlingen utföres av hudterapeut under strikt hygieniska former. Patienten erhåller om så önskar lokalbedövning innan behandlingen. Dock kan behandlingen ibland ändå upplevas som en aning obehaglig. 

 

Färg, form och placering av pigmentering bestämmes av patienten själv med bistånd av terapeuten. Terapeuten förbeåller sig dock rätten att avvisa ingrepp som hon anser skulle misspryda patienten. Ca 50% av färgen som patienten har i sin pigmentering omedelbart efter ingreppet reduceras under läkningen. 

 

Sålunda kan man inte se det färdiga resultatet av en pigmentering omedelbart efter ingreppet, utan måste vara medveten om att man då kan vara lite svullen, ev. blåmärke, rödflammig och se "sminkad" ut. Det tar mellan 3-7 dagar innan en permanent makeup behandling har läkt. Under den tiden bildas färgskorpor som ska ramla av utan bistånd av patienten. Först efter läkningenstiden slut kan man se det färdiga resultatet. (Ett ingrepp är dock aldrig irreversibelt utan kan i efterhand korrigeras eller elimineras helt om så skulle önskas.) 

 

För att patienten skall få önskat resiltat krävs dock noggrann eftervård enligt nedanstående punkter:

 

  1. Ingen tvätt, dusch eller beröring överhuvudtaget av det pigmenterade hudområdet under 24 timmar efter ingreppet.
  2. Appliceras Vitamsalva som har en läkande effekt på huden och mjuka upp skorporna för bästa läkning, alternativt kan man applicera Helosansalva som är en sårsalva. (Den finns att köpa i apotek eller välsorterade livsmedelsbutiker.)
  3. Att gnugga, gnida eller på annat sätt manipulera med pigmenteringen och dess färgskorpor under läkningstiden är helt förkastligt eftersom det finns en viss risk för ärrvävnad, infektion och en för stor färgreduktion då kan uppstå.
  4. Vid pigmentering av eyeliner rekomenderar vi att du gör en fransfärgning innan då du ej får använda mascara på minst 7 dagar.

 

Kom ihåg: de sju första dagarnas eftervård bestämmer hur Er pigmentering skall se ut under de kommande fem åren! 

 

Om Du är intresserad av permanent make-up är Du välkommen att kontakta oss.

 

 

Ögonbryn 

Vi markerar dina ögonbryn och ger dem en vackrare form, rekonstruerar eller förstärker. 

Eyeliner 

Eye-liner ger dig större och vackrare ögon, och får dina ögonfransar att se tätare ut vilket ger en vacker inramning runt ögat. 

Läppar - lip-liner 

Munkonturen kan markeras, färgsättas och förstoras efter dina egna önskemål och din personlighet. 

Areolare konstruktioner (vårtgårdspigmentering) 

Färgsättning av förlorat hudpigment och pigmentering av ärr. 

Ärrkamouflage 

Hudfärg av micropigment appliceras i huden och döljer missprydande operationsärr, brännskador etc. 

 

Konsultation där vi diskuterar dina möjligheter så låt oss ge råd och tips om vilken form av permanent Makeup (Micropigmentering) som passar just dig.

Prislista Permanent Makeup - Micropigmentering

BehandlingMer infoPris
Ögonbryn fr 3.500:-
Eyeliner, uppe tunn   2.700:-
Eyeliner, uppe bred   3.200:-
Eyeliner, nere   2.500:-
Lipliner, munkonturer fr 4.500:-
Återbesök inom 3 månader (max 3 beh)   ingår
Återbesök inom 3 månader extra tillfälle vid behov   700:-
Återbesök 3-12 månader rabatt 50%
Återbesök 12-18 månader rabatt 20%

Boka din behandling online!

Välkommen att boka din tid med vår internetbokning